Crljenak
Snažnih voćnih mirisa bobičastog voća i suhih šljiva
Dozrijevanje

Dozrijevalo je 24 mjeseca u novim hrvatskim i francuskim hrastovim barrique bačvama. Poslije barriqua 6 mjeseci u inox tankovima. Nakon punjenja odležalo je u boci 11 mjeseci.

Boja i aroma

Vino je intenzivno rubinske boje sa izraženom sortnom aromom koja varira od diskretnih cvjetne mediteranske makije, pa do snažnih voćnih mirisa bobičastog voća i suhih šljiva.

Tijelo vina

Punog tijela, naglašenih, ali mekih tanina. Dugog i lagano slatkog završetka, iako je vino suho.

Alkohol i kiseline

Kompleksno, moćno vino sa 14,5 vol % alkohola i ugodnih 6,5 g/l ukupnih kiselina, što vinu daje potencijal za fino odležavanje i starenje.

Cuvee
Skoro pola Plavac mali, po četvrtina Merlota i Cabernet sauvignona, i za kraj Syrah i Tempranillo
Dozrijevanje

Dozrijevalo u barrique bačvama (nove 50%, stare 50%; francuske i hrvatske). U njima je odležalo 24 mjeseca, a zatim se dodatno sljubljivalo 1 god u inox tanku. Nakon punjenja odležalo u boci 6 mjeseci.

Boja i aroma

Neprobojna rubinski crvena. Puno mirodijskih mirisa sa blago prevladavajućom notom vanilije.

Tijelo vina

Kupaža sorti Plavac mali (40%), Merlot (30%), Cabernet sauvignon (20%), te Syrah i Tempranillo (ukupno 10%). Puno, gusto, sa zrelim taninima.

Alkohol i kiseline

Srednjeg sadržaja alkohola (13,5 % alk vol), uz blago povišene kiseline (6.8 g/l) što vinu daje svježinu i dobar potencijal za odležavanje.

Rose
Eko rose od Plavca malog
Dozrijevanje

Fermentacija je tekla lagano pri niskim temperaturama (oko 12 °C) što je rezultiralo nježnim voćnim aromama (jagoda, ribiz, bobičasto voće), a mogu se osjetiti i blagi mirisi ljekovitih mediteranskih biljaka.

Boja i aroma

Unatoč brzoj preradi na niskim temperaturama, vino je žive ružičaste boje. Razlog tome su velike vrućine u ljetnim mjesecima, što je rezultiralo već djelomično obojenim sokom u grožđu.

Tijelo vina

Ružičasta strana moćnog Plavca malog.

Alkohol i kiseline

Unatoč tome, vino nije jednostavno. Naprotiv, uz sadržaj alkohola od 12,5% vol, a naročito visok ekstrakt, riječ je o kompleksnijem, strukturiranom vinu sa dobro izraženim tijelom.
Kiseline su oko 5gr/l i lijepo se uklapaju u ovo harmonično vino.